Basis workshop Linosnede

Ben je benieuwd hoe je een linoleumsnede maakt of heb je zin om gewoon weer eens iets met je handen te maken? Dan is deze workshop perfect voor jou!

Basis workshop Linosnede

Ben je benieuwd hoe je een linoleumsnede maakt of heb je zin om gewoon weer eens iets met je handen te maken? Dan is deze workshop perfect voor jou!

Linoleumsnede is helemaal niet moeilijk en superleuk om te doen. In deze workshop maak je kennis met het materiaal, leer je het gereedschap gebruiken en natuurlijk maak je een aantal mooie afdrukken van je eigen linosnede. Na afloop heb je alle kennis in huis om thuis verder te gaan met deze techniek.


DIT GAAN WE DOEN:

In een aantal eenvoudige stappen leer je hoe je zelf een linoleumsnede kunt maken. Je maakt of kiest een ontwerp, je leert hoe je het ontwerp gemakkelijk overzet op de linoplaat en je leert werken met gutsen. Is je lino klaar? Dan leer je hoe je een mooie afdruk kunt maken met inkt op papier.


DIT KRIJG JE:

 • Een gezellige, creatieve ochtend, middag of avond ‘spelen met inkt’;
 • 3 uur begeleiding en inspiratie in een kleine groep;
 • Gebruik van materiaal en gereedschap;
 • Papier voor ontwerp en afdrukken;
 • Koffie/thee en lekkers.

👇 WORKSHOP DATA👇

 • Op dit moment zijn de workshops alleen op aanvraag te boeken voor groepen van 3 tot 6 deelnemers. Stuur een mail voor meer info.

Min. 3 - max. 6 deelnemers

75 EUR incl. materiaal
Krugerstraat 36H, 1091LH  Amsterdam

Hand die linosnede maakt
Het was ontzettend fijn! 

Vroeger op school heb ik wel linosnedes gemaakt, maar was een beetje vergeten hoe het nu precies werkte. Het leek me leuk om weer eens te doen. Het was ontzettend fijn! Werd er wel zen van zo even lekker met je handen, je guts en je stukje linoleum. Het was een moment van plezier, creativiteit en ook nog eens op een inspirerende plek. 

Illustratie van een inktmes voor linoleumsnede

Sabine Wisman

Heldere uitleg

Ik heb heel erg genoten en vond het super leuk om te doen! Het bracht enorm veel inspiratie, dus grote dank daarvoor!

Je hebt een hele rustige oprechte manier van dingen uitleggen. Het maakt dat ik me op mijn gemak voelde en alle ruimte voelde om dingen te vragen.

Je houdt het allemaal heel eenvoudig en simpel dat maakte het voor mij toegankelijk. Super fijn!

illustratie van inkt tube
Mariëtte
Heel erg genoten om creatief bezig te zijn

We waren voorbereid en hadden al nagedacht wat we wilden maken. Alette had alles super goed voorbereid en na een korte uitleg gingen we lekker aan de slag en waren blij verrast met het eind resultaat. We hebben een erg leuke ochtend gehad. Het smaakte naar meer.

Illustratie van kleine inktroller

Jeroen Greuter

Aangenaam verrast!

Ik was door een vriendin uitgenodigd voor deze workshop en keek er best wel tegenop. Ik ben in het hoofd creatief maar niet met de handen. Wat bleek? Ik vond het een hele leuke en gezellige middag met mooie resultaten. Niet gedacht dat ik het zo leuk zou vinden. Alette maakt het heel laagdrempelig en straalt rust en geduld uit. Dat is heel fijn! En ze heeft een gezellige ruimte. Ik ben blij met mijn mooie afdrukken. Erg leuk!

Simone
Gewoon 'ouderwets' met de hand, heerlijk!

Met een groep van 7 designers hebben we genoten van de workshop ‘linosnede’. Deze werd gegeven in de prachtige studio van Alette, een creatieve en inspirerende ruimte in Amsterdam Oost. Na een korte uitleg over de techniek en hoe het gereedschap te gebruiken (“Altijd van je af gutsen”) was er veel tijd over om te werken aan de creaties. Niet vanachter de computer maar gewoon ouderwets met de hand met grote precisie werken aan je 10x15cm stukje lino, heerlijk! Deze workshop kan ik een ieder aanraden die even met andere technieken wil werken. Door de vakkundige begeleiding van Alette zijn alle linosnedes mini kunstwerken geworden!

René den Oudsten - Studiomanager Concept Center

Nationale Postcode Loterij en VriendenLoterij

Handig pakket met gereedschap en materiaal voor linosnede
*De inhoud van het pakket van afwijken van de foto

Thuis verder?

En dan? Je bent gegrepen door de techniek en wilt thuis graag verder. Dat kan! Een groot voordeel van linoleumsnede is dat je het gemakkelijk thuis kunt doen. Je hebt er niet veel voor nodig; de juiste tools en een klein beetje ruimte.

De juiste tools heb ik voor je verzameld in een handige Starterpakket*, zodat je alles is huis hebt om verder te gaan. Het pakket is tegelijk met je workshop ticket aan te schaffen. Het staat dan voor je klaar bij de workshop.


Het pakket bestaat uit:

  • ABIG guts set
  • ABIG inktroller
  • Inktplaatje
  • Inktmes
  • Schmincke inkt - zwart
  • Houten lepel (om mee af te drukken ;-)
  • 2 plaatjes lino (A5)
  • Carbon papier
  • Stapeltje papier
  • Anti-slip matje